Vitale Vakantieparken

Vitale Vakantieparken

De Veluwe heeft aantrekkelijke (Hanze)steden, gezellige dorpen en een prachtig landschap met water, landerijen en bossen. Het aanbod van overnachtingsmogelijkheden in dit prachtige gebied is groot. Echter, de wensen van de consument veranderen en dat betekent dat er werk aan de winkel is.

Met het programma Vitale Vakantieparken wordt er geïnvesteerd in een aantrekkelijk verblijf, dat aansluit op de wensen van de consument van vandaag. Het doel is een divers en kwalitatief goed aanbod van verblijfsrecreatie te realiseren. Daarmee draagt het programma bij aan de gezamenlijke ambitie ‘Veluwe op 1’. Oftewel: de Veluwe wordt weer de meest gastvrije bestemming van heel Nederland.

Vitale vakantieparken

 

Deelnemers en opgaven

Om de gewenste kwaliteitsimpuls mogelijk te maken, werken elf gemeenten op de Veluwe, de provincie Gelderland, recreatieondernemers en vele andere partijen samen aan drie opgaven:

  • Innovatie: vernieuwing en versterking van het product vakantiepark én de samenwerking in de keten tussen overheid, ondernemers en onderwijs.
  • Herstructurering: herstructurering van het aanbod door samenvoeging, herverkaveling en het begeleid omvormen van (voormalige) vakantieparken naar een andere bestemming.
  • Veiligheid & Leefbaarheid: actief aanpakken van ongewenste ontwikkelingen en het voorkomen van nieuwe probleemsituaties.

De elf gemeenten die deelnemen aan het programma Vitale Vakantieparken zijn: Apeldoorn, Barneveld, Ede, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Meer informatie

Contactpersoon